NÅR UD TIL BØRN I VERDENS OLYMPISKE HOVEDSTAD

LAUSANNE, SCHWEIZ
17. juli 2022

Frivillige fra Stiftelsen for en Stoffri Verden Lausanne i Schweiz når ud til børn med ægte vidnesbyrd.

Når man tænker på Schweiz, forventer man straks betagende landskaber, økonomisk velstand, udsøgt chokolade, præcision og et velorganiseret samfund. Selvom dette er sandt, står landet ikke desto mindre over for sociale problemer, og narkotika er et af dem.

Et interaktivt seminar blev leveret til over 60 elever om sandheden om stoffer i Lausanne i Schweiz.
Et interaktivt seminar blev leveret til over 60 elever om sandheden om stoffer i Lausanne i Schweiz.
 

Hvad enten det er ulovlige stoffer, medicin eller alkohol, taler statistikkerne for sig selv – en tredjedel af den schweiziske befolkning har indrømmet at have indtaget cannabis, mens omkring 200.000 ryger det regelmæssigt. Når det drejer sig om alkohol, skønnes det at en ud af tre mennesker har nogen i deres omgivelser, der lider af alkoholproblemer.

Men Stiftelsen for en Stoffri Verden Lausanne er fast besluttet på at oplyse samfundet og især de unge om farerne ved stoffer for at udstyre dem med de redskaber, de har brug for, så de ikke bliver en statistik.

Frivillige organiserede et foredrag på en skole i verdens olympiske hovedstad, Lausanne, hvor 64 teenagere lærte de kolde hårde kendsgerninger om stoffer. Seminaret var meget interaktivt med et levende vidnesbyrd fra en tidligere stofbruger, en spørgetime og en mulighed for eleverne til at kommunikere deres bekymringer og tanker om stoffer. Ved slutningen af foredraget underskrev eleverne løftet om at leve et stoffrit liv.

Skolens leder beskrev præsentationen som et vigtigt og kraftfuldt budskab om, at Stiftelsen for en Stoffri Verden Lausanne tager ud i hele regionen for at styrke deres lokalsamfund og unge med viden til at træffe de rigtige valg og leve et sundere liv.